Календар

февруари 2023 март 2023 април 2023
По Вт Ср Че Пе Съ Не
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Избори за нови църковни настоятели

Избори за нови църковни настоятелиВъпреки, че е ден на траур и за последен път се сбогуваме с Негово Светейшество, Максим, митрополит Софийски и патриарх Български (Бог да упокои душата му).

Църковното настоятелство при храм "Св. Николай Софийски" напомня на своите енориаши, че по решение на Св. Синод на БПЦ-Българска патриаршия, на 11 ноември 2012 г. (неделя), ще се проведат избори за нови църковни настоятели. Приканваме всички, които милеят за православната вяра и нашата скъпа енория и енорийски храм, да осъществят правота си на избор на хора, които ще ръководят храма и енорията си и ще се грижат за материалното и физическото им състояние.

Припомняме, че настоятелската длъжност не е почетна, наследствена титла, а високоблагочестиво и трудоемко усилие, което истински вярващи християни извършват за своята енория.

8 християни, енориаши на храма, са подали заявление да се кандидатират за църковни настоятели. Те ще бъдат представени на енорията от председателя на ЦН - ставрофорен иконом Спас Михайлов, след св. Божествена Литургия в неделя. Изборът ще продължи до 14 ч.

Отново приканваме нашите събратя и сестри да изпълнят своето право и задължение, да изберат хората, които ще се грижат и ръководят начело с Председателя - о. Спас Михайлов съдбините на храма през следващите 4 години.

Самият избор ще се извърши със зачертаване на кандидатите, които НЕ искаме да са настоятели, като накрая незачертани остават онези, които ИСКАМЕ да станат настоятели!

Нека всеки от нас да дойде на 11 ноември и по молитвите на чествания тогава св. великомъченик Мина, по молитвите на храмовия ни светия - св. мъченик Николай Софийски, Бог да ни даде сили, да осъществим това свое християнско исконно право и задължение за успешното бъдеще на енорийския ни храм!